donderdag 20 december 2012

3 X Kerstwandelen

Drie bijzondere kerstwandelingen. 

Hieronder staan 3 door ons aanbevolen kerstwandelingen. Deze (en nog veel meer) routes zijn beschikbaar in de gratis AbelLife app die u downloadt in uw appstore (Apple, Androids). Met de app kiest en koopt u vervolgens de route(s).


Heuvels, Hebzucht en Hartstocht (20 km)
Begin- en eindpunt: Grenscafé de Peer, Emmerikseweg 12 `s-Heerenberg

Een landsgrens had niet alleen impact op het landschap, de bewoners en hun gewoontes. Hij bracht ook verleidingen met zich mee. Onderweg in dit historie- en heuvelrijke grensgebied voelt u weer even hoe spannend het kon zijn. Maar inmiddels wel met de nodige nostalgie en romantiek. Het toppunt van romantiek ligt overigens, ogenschijnlijk nonchalant, zomaar in het gras. Niet veel mensen weten waar precies... U straks wel. 
Horeca onderweg: 
- Landgoed Montferland. Midden in de bossen op een historische plek.(open 1e kerstdag 11.00 tot 16.00 uur)
- Tussen de kasteelmuren: Grand Café Heeren Dubbel.(alleen 2e kerstdag open) 

Vers water en Twentse krentenwegge (8 km)
Begin- en eindpunt: Watermolen Bels, Bergweg 9 Mander (Tubbergen)

Hier in Twente welt helder water spontaan op uit de grond. Heerlijk verkoelend en dorstlessend, terwijl u één van de mooiste wandelingen in Twente maakt. De tocht voert door een afwisselend, eeuwenoud, glooiend landschap over holle weggetjes, langs kabbelende beekjes met glashelder water, langs watermolens en over beboste heuvels. 
Horeca onderweg:
- Watermolen Bels. (op 1e en 2e kerstdag alleen 's ochtends open voor koffie en krentenwegge)
- Tante Sien in Vasse. Twentse gastvrijheid. Moet je meemaken! 1e en 2e kerstdag open! 


Zoeken naar Schanulleke (15 km)
Begin- en eindpunt: Bungalowpark Familyland, Groene papegaai 19, Hoogerheide.
Hobbelige paden vol knoestige wortels,  sprookjesachtige doorkijkjes en merkwaardige struikgewassen die spannende silhouetten vormen.  Geen betere plek dus voor de avonturen van Suske&Wiske. Hier raakte Wiske bijvoorbeeld Schanulleke kwijt. Ze ontmoetten er de Belhamelbende en op de Zwarte Heuvel had de omstreden projectontwikkelaar uit ´De formidabele fantast´ ooit zijn onderkomen.

Tip: Onderweg komt u geen horeca tegen. In de buurt zit Eetwinkel De Boerenmeisjes in Woensdrecht, extra lekker en open op 1e en 2e kerstdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Beste Blogger,

Hartelijk dank voor je reactie op het AbelLife Blog.

Wij hopen dat je naar tevredenheid van het blog gebruik hebt gemaakt. Uiteraard zullen wij snel een reactie geven als je blog daar aanleiding voor is.

Met vriendelijke groet,
Wij van AbelLife