dinsdag 26 februari 2013

Routecheck rondom Hoogeloon

Je kunt ze tegenkomen deze week. Ons team van opdrachtgevers in Hoogeloon (gemeente Bladel) en collega's van AbelLife. De routes zijn zo goed als klaar en worden gecontroleerd! Je herkent ze aan de smartphone en, als het goed is, een brede lach op hun gezicht!

Mocht je ze tegenkomen, maak een foto, mail, twitter of reageer op dit blog en ontvang een gratis route naar keuze!

De routes gaan langs de mooiste plekjes en over smalle paadjes. Onderweg interessante weetjes, toepasselijke filmpjes en vogelgeluiden en onverwachte ontmoetingen met markante bewoners. De 4 routes hebben elk een eigen thema. Een tipje van de sluier uit de 'oorlogsroute':


Zachte Landing
17 september 1944. 4 dagen voor de bevrijding van Hoogeloon vlogen honderden Amerikaanse en Britse vliegtuigen over. Ze trokken zweefvliegtuigen vol materieel achter zich aan. De formaties maakten deel uit van de geallieerde bevrijdingsactie Market Garden. Het Duits afweergeschut, verdekt opgesteld in de bossen aan de andere kant van Hoogeloon, kwam direct in werking en schoten diverse vliegtuigen uit de lucht. Sommige piloten zagen nog kans de zweefvliegtuigen op tijd los te koppelen. Ze zweefden nog enkele kilometers door en landden hier in een aardappelveld.
De tank wordt uit de zweefvlieger gereden. 













Verdieping: Van de Heikant naar het Heieind.
Juffrouw van Hoof, een halfzuster van de Mister had het zien gebeuren en kwam onmiddellijk aanfietsen. De manschappen waren in het open veld te kwetsbaar. Ze moest snel handelen en riep via via de hulp van de Mister in. De ongeveer 20 Amerikanen reden in de drie jeeps (aan boord van de zweeftuigen) binnendoor naar het Heieind. De bossen daar boden betere schuilplaatsen. Tijdens de rit zat de Mister voorop de motorkap van de eerste jeep. Zijn geweer in de aanslag. 

 De Mister kreeg als schoolmeester 'ziekteverlof'om verzetswerk te kunnen doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Beste Blogger,

Hartelijk dank voor je reactie op het AbelLife Blog.

Wij hopen dat je naar tevredenheid van het blog gebruik hebt gemaakt. Uiteraard zullen wij snel een reactie geven als je blog daar aanleiding voor is.

Met vriendelijke groet,
Wij van AbelLife